x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Allegrini Soave DOC

Serveren en proeven

Proefnotities:

De neus geurt naar witte bloemen en delicate citrus tonen. De wijn heeft een levendige, expressieve aanzet met romige tonen met aansluitend een verfrissende afdronk.

Jaargang:  

2016

Serveer suggesties:

Deze wijn is een ideaal aperitief, maar past ook goed bij canapé's met kaviaar, kikkerbillen, gerookte vissoorten, hors d'oeuvres, risotto, sushi en sashimi, gerechten uit de Aziatische

keuken, gegrilde vissoorten en zeevruchten.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

80% Garganega en 20% Chardonnay

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit kalk en vulkanisch gesteente.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De familieroots gaan ver terug naar de 16e eeuw. Momenteel hebben Marilisa en Franco Allegrini de leiding en bezit Allegrini meer dan 100 ha wijngaarden in de heuvels van de Classico regio. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de Valpolicella wijnen. De mogelijkheid van het domein om mee te gaan in de tendens op de markt en de familiewens om de hoogst haalbare kwaliteit uit de wijngaarden te halen, zorgt voor zachte, sensuele wijnen zoals Palazzo della Torre, La Grola, La Poja en Amarone. Deze prachtige wijnen vormen allen een onderdeel in de bijzondere historie van Valpolicella!

Streek:

Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Italië en de rest van de wereld.

 

€ 12.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Wit