x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Allegrini Recioto della Valpolicella Classico DOC

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een explosie van aroma's in de neus, zoals fruit, bloemen en pepertjes. Nadat de wijn wat langer gerijpt heeft, veranderen deze aroma's in rijp fruit en aromatische kruiden. De wijn heeft een uitstekende balans tussen zoet, zuurtegraad en tannines. Het is een toegankelijke wijn met veel finesse en een unieke concentratie. Het is de favoriet van de oprichter van het domein Giovanni Allegrini.

Jaargang:  

2011

Serveer suggesties:

Deze Recioto is ideaal bij Italiaanse lekkernijen, zoals Cantucci en Sbrisolona, maar past ook goed bij chocolade gerechten, desserts met aardbeien of tropisch fruit of milde Gorgonzola.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

80% Corvina Veronese, 5% Oseleta en 15% Rondinella.

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een gevarieerde bodem die voornamelijk bestaat uit kalk en klei.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De familieroots gaan ver terug naar de 16e eeuw. Momenteel hebben Marilisa en Franco Allegrini de leiding en bezit Allegrini meer dan 100 ha wijngaarden in de heuvels van de Classico regio. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de Valpolicella wijnen. De mogelijkheid van het domein om mee te gaan in de tendens op de markt en de familiewens om de hoogst haalbare kwaliteit uit de wijngaarden te halen, zorgt voor zachte, sensuele wijnen zoals Palazzo della Torre, La Grola, La Poja en Amarone. Deze prachtige wijnen vormen allen een onderdeel in de bijzondere historie van Valpolicella!

Streek:

Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Italië en de rest van de wereld.

 

€ 44.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Rood