x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Allegrini Palazzo della Torre

Serveren en proeven

Proefnotities:

Palazzo della Torre is één van de wijnen die de familie Allegrini beroemd heeft gemaakt over de gehele wereld. De blend is een historische combinatie van Rondinella en Corvino met een kleine toevoeging van Sangiovese. Een deel van de druiven wordt gedroogd en samengevoegd met druiven die gelijk na de oogst verwerkt worden. Het resultaat is een fluweelzachte, uitstekend gebalanceerde wijn met mooie rijpe tonen en fruit aroma's.

Jaargang:  

2012

Serveer suggesties:

Deze robijnrode wijn combineert gemakkelijk met vele Italiaanse gerechten, risotto met safraansaus, porcini paddestoelen met varkensvlees, klassieke pastagerechten zoals Carbonara en Amatriciana, lasagnegerechten, gnocchi’s met Gorgonzola, gebraden en gegrilde vleesgerechten, maar is ook lekker bij parmaham, Zibello varken, medium gerijpte kazen, zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino en Monte Veronese.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

70% Corvina Veronese, 25% Rondinella en 5% Sangiovese

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit kalk en klei.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De familieroots gaan ver terug naar de 16e eeuw. Momenteel hebben Marilisa en Franco Allegrini de leiding en bezit Allegrini meer dan 100 ha wijngaarden in de heuvels van de Classico regio. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de Valpolicella wijnen. De mogelijkheid van het domein om mee te gaan in de tendens op de markt en de familiewens om de hoogst haalbare kwaliteit uit de wijngaarden te halen, zorgt voor zachte, sensuele wijnen zoals Palazzo della Torre, La Grola, La Poja en Amarone. Deze prachtige wijnen vormen allen een onderdeel in de bijzondere historie van Valpolicella!

Streek:

Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Italië en de rest van de wereld.

 

€ 20.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Rood