x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Allegrini La Poja Veronese IGT

Serveren en proeven

Proefnotities:

Bovenop een heuvel genaamd La Grola ligt een plateau van 3 ha groot met een wijngaard genaamd La Poja. De wijn is opvallend verfrissend en biedt uitgebreide aroma's van fruit, specerijen en verse kruiden. De wijn is vol, weelderig en heeft een lange, intense afdronk. Giovanni Allegrini is de inspirator achter deze mono cépage wijn.

Jaargang:  

2009

Serveer suggesties:

Heerlijk bij geroosterd rood vlees, wild, oude kaas en perfect bij witte of zwarte truffel!

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

100% Corvina Veronese

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit kalk en klei.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De familieroots gaan ver terug naar de 16e eeuw. Momenteel hebben Marilisa en Franco Allegrini de leiding en bezit Allegrini meer dan 100 ha wijngaarden in de heuvels van de Classico regio. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de Valpolicella wijnen. De mogelijkheid van het domein om mee te gaan in de tendens op de markt en de familiewens om de hoogst haalbare kwaliteit uit de wijngaarden te halen, zorgt voor zachte, sensuele wijnen zoals Palazzo della Torre, La Grola, La Poja en Amarone. Deze prachtige wijnen vormen allen een onderdeel in de bijzondere historie van Valpolicella!

Streek:

Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Italië en de rest van de wereld.

 

€ 69.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Rood