x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Allegrini La Grola Veronese IGT

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een volle, intense en elegante wijn. In de neus aroma's van wilde bessen, koffie en tabak. La Grola is één van de meest prestigieuze wijngaarden in de Valpolicella Classico regio wat zowel historie als ligging betreft. De toegepaste beplantingsdichtheid en de lage opbrengsten zorgen samen voor de unieke concentratie in deze wijn.

Jaargang:  

2012

Serveer suggesties:

Past perfect bij rood vlees, met name lam. Maar ook heerlijk bij stoofgerechten, gegrilde paddestoelen en gerijpte kazen.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

80% Corvina Veronese, 10% Oseleta en 10% Syrah

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit kalk en klei.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De familieroots gaan ver terug naar de 16e eeuw. Momenteel hebben Marilisa en Franco Allegrini de leiding en bezit Allegrini meer dan 100 ha wijngaarden in de heuvels van de Classico regio. De wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven uit eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de Valpolicella wijnen. De mogelijkheid van het domein om mee te gaan in de tendens op de markt en de familiewens om de hoogst haalbare kwaliteit uit de wijngaarden te halen, zorgt voor zachte, sensuele wijnen zoals Palazzo della Torre, La Grola, La Poja en Amarone. Deze prachtige wijnen vormen allen een onderdeel in de bijzondere historie van Valpolicella!

Streek:

Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Italië en de rest van de wereld.

 

€ 25.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Rood