icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Albane & Bertrand Minchin

Albane & Betrand Minchin Menetou Salon

€17,95

Wijnomschrijving:

Deze Menetou-Salon heeft een rijke, complexe neus en combineert aroma's van citrus, wit en exotisch fruit. De aanzet is verrassend verfrissend en fruitig, waarna mooie mineralen en een lichte hint van truffel (typisch voor het terroir van Morogues) zich tonen.

Jaargang:

2015/2016

Domein:
In de gemeente Morogues, in het hart van de Menetou-Salon, hebben Albane en Bertrand sinds 1987 17 hectare wijngaarden. Hun grootvader verbouwde vóór de oorlog reeds wijn op deze terroir.Sinds 2004 bezitten zij ook het domein "Le Claux Delorme" in Valencay. Ze werken al 15 jaar met de meest moderne technologieën en proberen zo biologisch mogelijk te werk te gaan.Ze zijn ervan overtuigd, dat ze op beide terroirs authentieke charmante wijnen kunnen maken van hoge kwaliteit, die een waar genot zijn om te drinken.De terroir dient wel zo goed mogelijk in de wijn tot uitdrukking te komen.

Bodem:
Deze wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van klei, kalk en Kimmerigde (Chablis).

Leeftijd:
De leeftijd van de wijnstokken is gemiddeld 20 jaar oud.

Opbrengst:
De gemiddelde opbrengst bedraagt ongeveer 50 hl/ha.

Vinificatie:
Fermentatie onder lage temperaturen in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn rust op zijn fijne "lies" tot aan de botteling.

Lekker bij:
Een zeer goede begeleider van zeevruchten, visgerechten bij geitenkazen zoals Crotin en Valencay en als aperitief.

 

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden