icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Proeverijen

Wijnproeverij

U wilt een leuke wijnproeverij voor een bedrijfsfeest met uw collega’s, een gezellige avond met vrienden of een familiefeest? Wijnhuis Machiel verzorgt wijnproeverijen op locatie. Op een leuke en informele manier leert u over de geschiedenis van wijn, hoe u wijn moet beoordelen en proeven en waar u op moet letten bij de aankoop van wijn.

Klassieke proeverij

Deze wijnproeverij is vooral geschikt voor de beginnende wijndrinker. Tijdens deze proeverij wordt begonnen met een algemeen verhaal over wijn en zijn geschiedenis. Daarna wordt er uitgelegd hoe wijnen geproefd en beoordeeld moeten worden. De deelnemers van de proeverij ontvangen een formulier voor proefnotities. Tijdens deze proeverij worden zes wijnen geschonken. Bij de proeverij wordt standaard stokbrood en een aantal kazen geserveerd. De kosten voor deze proeverij zijn per persoon €18,95. Minimale deelname vanaf acht personen.

Thema-proeverij

Bij deze proeverij wordt één onderdeel van de wijnwereld uitgelicht. Een thema-wijnproeverij is met name geschikt voor de iets gevorderde wijnliefhebbers. Tijdens deze proeverij worden er zeven wijnen geschonken. Bij de proeverij wordt standaard stokbrood en een aantal kazen geserveerd. De kosten voor deze proeverij zijn per persoon €24,95. Minimale deelname vanaf acht personen. Wijnhuis Machiel verzorgt bijvoorbeeld proeverijen met de volgende thema’s:

• Franse wijnen
• Nieuw Zeelandse en Australische wijnen
• Rosé-proeverij
• Mousserende wijnen
• Biologische proeverij

Proeverijen met andere thema's zijn natuurlijk ook altijd mogelijk.

Wijn-en-Spijs-proeverij

Tijdens deze proeverij komen de deelnemers meer te weten over welke wijn goed bij welk gerecht past. Bij elke wijn worden allerlei lekkere gerechten geserveerd. Er wordt tijdens deze wijn-en spijs proeverij zes wijnen geschonken. De kosten van deze proeverij bedragen €45,95 per persoon. Minimale deelname vanaf zes personen.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden